Jak vybrat zahradní houpačku?

Houpačka je neodmyslitelným prvkem každé zahrady, který přináší do venkovního prostoru radost a relaxaci. Při výběru zahradní houpačky je ale důležité zvážit několik věcí - materiál, velikost, design a bezpečnostní prvky. Přečtěte si náš článek, kde vám poradíme jak vybrat ideální houpačku, která bude ladit s vaší zahradou a splní vaše očekávání.

Proč si pořídit zahradní houpačku?

Houpačka je ikonickým prvkem zahradního nábytku, který přináší radost a relaxaci do vašeho venkovního prostoru. Představte si to - chvíle klidu, kdy se houpete sem a tam na své houpačce ve stínu stromů, zatímco slunce zapadá.  Jak ale vybrat tu správnou houpačku pro vaši zahradu? Rozhodnutí může být náročné, protože na trhu existuje nespočet možností.  Při výběru houpačky je důležité zvážit různé faktory, jako je materiál, velikost, design a bezpečnost. Pojďme se na to podívat podrobněji. 

  1. Materiál

Materiál houpačky má zásadní vliv na její vzhled, odolnost a údržbu. Nejběžnějšími materiály jsou dřevo nebo kov. Jaké přinášejí jednotlivé materiály výhody?

  • Dřevo: Dřevěné houpačky mají přirozený a rustikální vzhled, který se hodí do venkovských a přírodních prostředí. Dřevo je obvykle odolné a poskytuje stabilní základ pro houpačku. Je nutné však občasné lakování. Aby sedadlo houpačky nebylo tvrdé, často se používají polstrované sedáky, které nejen podtrhnout vzhled zahradní houpačky, ale i dopřejí větší pohodlí. 
  • Kov: Kovové houpačky jsou moderní a elegantní. Kov je obvykle odolný vůči povětrnostním vlivům a vyžaduje minimální údržbu. Kovové houpačky bývají často doplněny síťovaným sedákem, který je odolný proti dešti nebo stejně jako u dřevěných houpaček polstrovaným sedákem. Oproti dřevěným houpačkám mají ale horší stabilitu. 

Kovová zahradní houpačka s polstrováním

  1. Velikost 

Při výběru zahradní houpačky je důležité zvážit velikost, která bude dostačující pro  vaše potřeby a bude zároveň vyhovar prostoru vaší zahrady. Existují závěsné lehací zahradní houpačky pro jednu osobu, ale také větší varianty, kde může relaxovat více osob najednou. 

  1. Bezpečnost

Při výběru zahradní houpačky je klíčové zajistit, aby byla bezpečná pro všechny uživatele, zejména pro děti. Zvolte houpačku s pevnou a stabilní konstrukcí, která odolává pohybu a zároveň poskytuje bezpečné prostředí pro uživatele. Kovové houpačky při špatném zajištění mohou “cestovat” při větším houpáním po terase. 

Vyberte si z široké nabídky zahradních houpaček na tomido.cz

Vybíráte zahradní houpačku na svůj dvůr, terasu nebo zahradu? Podívejte se na širokou nabídku na tomido.cz, kde najdete různé designy, materiály, a typy polstrování. Na tomido.cz nabízíme nejen zahradní houpačky pro celou rodinu, ale také příslušenství k nim - jako jsou sedáky, stříšky a moskytiéry nebo ochranné plachty proti dešti

Máte nějaké dotazy k zahradním houpačkám nebo potřebujete poradit s výběrem? Neváhejte nás kontaktovat na email info@tomido.cz. Naši odborníci vám rádi poskytnou odpovědi na vaše dotazy.