Podle čeho vybrat dětské elektro motorky

Vaše dítě sní o vozítku na baterie pro děti, ale nejste si jisti, který model dětské elektro motorky bude pro něj ten nejlepší? Podívejte se na naše praktické tipy, které vám pomohou najít perfektní produkt. Podívejte se, na co si dát před nákupem pozor a na co pamatovat při výběru hračky tohoto typu. Uvidíte, že dětské elektro motorky jsou skvělou zábavou, která pozitivně působí na děti již od útlého věku.

 

I když se někdy zdá, že se jednotlivé varianty bateriových povozů od sebe příliš neliší, ve skutečnosti jde o stroje, jejichž parametry se mohou extrémně lišit. Víme, že rodiče mají pochybnosti – zatímco děti se většinou řídí vzhledem, dospělí chtějí mít jistotu, že vybrané vozidlo splní jejich očekávání. Proto jsme připravili průvodce, ve kterém najdete odpovědi na své otázky.

Licencovaná dětská akumulátorová vozidla

Co přesně jsou licencovaná dětská bateriová vozidla? Jak se liší od nelicencovaných variant? Za prvé, u všech typů hraček pro batolata by měly být otázky bezpečnosti vždy nejdůležitější. Motorky nebo auta podepsaná známou značkou jsou zárukou solidního zpracování. Pověst populárních a respektovaných firem v automobilovém průmyslu je totiž nutí velmi pečlivě vybírat dodavatele, který dokáže vyrobit elektrická vozidla pro děti s jejich logem.

 

Díky tomu jsou licencované modely spolehlivější investicí a – což je důležité především pro nadšence malých aut – vypadají identicky jako jejich skutečné plnohodnotné verze. Neznamená to, že by nelicencované hračky byly méně bezpečné – ale vyplatí se ujistit se, že mají příslušné certifikáty.

 

Vybírejte elektrické motorky od výrobce Ramiz.

 

detska elektro motorka

Jsou elektro motorky bezpečné?

Ano, tyto typy elektrických vozidel mohou děti bez obav používat. Bateriově poháněné motorky jsou vybaveny třemi koly (dvě jsou umístěny vzadu), díky nimž se zvyšuje stabilita při jízdě a není problém udržet rovnováhu. Na druhou stranu auta většinou umožňují zapnout bezpečnostní pásy, které chrání dítě před vypadnutím a zraněním. Jaké další ochrany by měly mít hračky tohoto typu:

 

  • rychlostní omezení,

  • dálkové ovládání,

  • brzda.

 

Všimnete si, že rychlostní limit se liší model od modelu. Důležité je přizpůsobit výbavu možnostem dítěte – čím je dítě mladší, tím pomalejší rychlost by mělo s vybraným vozidlem vyvinout.

 

Na tomido.cz vám rádi pomůžeme s výběrem. Nabídku si prohlédněte zde.

 

Od jakého věku se vyplatí koupit elektro motorky?

Autíčka a elektro motorky jsou většinou určeny pro děti starší 3 let. Ti mladší by mohli mít problém s řízením a účinným brzděním, což jsou velmi důležité prvky řízení. Motorku se však naučí dítě poměrně rychle řídit.

 

Parametry, na které byste se měli před nákupem podívat

Různé varianty hraček tohoto typu se od sebe liší parametry. Nevíte, na co si dát pozor? Zajímat by vás měly:

 

  • doporučená váha a výška dítěte - pouze správně vybrané vozidlo v souladu s pokyny výrobce může zajistit bezpečnost dítěte,

  • maximální rychlost - mladšímu dítku stačí rychlost 5 km/h, starší pak omezení na 10 km/h hodně pobaví,

  • kapacita baterie - závisí na ní doba provozu motoru, takže pokud plánujete delší cesty, ujistěte se, že vozidlo ujede trasu na jedno nabití,

  • množství prostoru - auta pro dvě děti musí být vybavena dvojitou sedačkou

 

Auta mohou mít i různé další vymoženosti, které jízdu zpestří a udělají ještě atraktivnější. Před nákupem se vyplatí zeptat se dítěte, o jaké prvky se stará.

 

U nás najdete elektro motorky i autíčka různých barev, velikostí a typů.