Jak se starat o elektrická vozítka určené dětem

Také si vaše ratolest přála mít schováno v garáži nebo dětském pokojíku elektrické autíčko? Ať už jste vybrali model sportovní, elegantní nebo třeba spíše užitkový, je potřeba se o toto elektrické vozítko, správně starat. Díky tomu vám bude bezchybně sloužit po mnoho šťastně najetých kilometrů.

Osvojte si doporučení z uživatelského návodu

Možná také neradi studujete návody, jako mnoho jiných lidí. Jenomže právě toto se vám může stát jednou osudným, co se týče správného používání koupeného zboží. To platí i u elektrického auta. Jde jak o rady týkající se péče o baterii, tak o vozítko samotné.

Šetrné zacházení s elektrickým autem

Je důležité dětem vysvětlit, že tak, jako se nemůže bouchat s dveřmi skutečného auta, nebo bouchat po kapotě, či uvnitř interiéru, ani v elektrickém autě se to nedělá. Stejně tak není vhodné dupat po pedálech, byť je auto vypnuté, nebo se k němu chovat jinak nešetrně. Není nezničitelné a děti, i když jsou malé, mají mnohdy velkou sílu.

Co se týče údržby, postačí, když jej tu a tam otřete vlhkým hadříkem nebo vlhčenými kapesníčky určenými k úklidu.

Dobíjení baterie

Dodržujte návod, i co se týče dobíjení baterie. Před prvním použitím vždy elektrické vozítko nabijte. Předejdete tak znehodnocení jeho baterie. Používejte originální nabíječku určenou vždy k daném elektrickému vozítku. Pokud není vozítko delší dobu používáno, doporučujeme baterii demontovat a uložit na místě s pokojovou teplotou. Baterii elektrického vozítka v případě jeho nepoužívání nabíjejte ideálně každých 14 dní. Tím zajistíte její dlouhou životnost. Baterii škodí dlouhé nabíjení i příliš krátké. Ideální je ponechat baterii na nabíječce 8-12 hodin.

Jízda venku

Elektrická autíčka mohou jezdit venku, a podle jejich výkonu či modelu pak můžete ještě najít různé jejich zaměření. K dostání jsou auta k jízdě po rovině, ale i po trávě, nerovném terénu, nebo rovnou do terénu. Vždy ale záleží na výkonu vozu, a je důležité dodržovat doporučení výrobce.

Žádné elektrické vozítko nesmí být vystaveno dešti a nejlepší je vyvarovat se místům s větším množstvím vody. Autíčko obsahuje elektrické motory a elektroniku, která není vodotěsná, proto dítěti řádně vysvětlete, že do kaluží se jezdit nesmí :-) Při skvělé péči budou vaše děti a jistě i vás těšit elektrické auto po nespočet dnů. Vybrat si můžete na tomido.cz.