Jak vybrat dítěti odrážedlo

Potřebujete nebo chcete koupit vašemu dítku odrážedlo? Jistě je to skvělé rozhodnutí, protože sport je dobré v dětech utužovat už od nejmenšího věku. Pro jaké se však rozhodnout, abyste byli plně spokojeni?

Jak staré dítko bude jezdit?

V první řadě se musíte zamyslet nad základními údaji. Jde o první odrážedlo pro vaše dítko, nebo již jezdit umí? Jak je staré a jak je vysoké? Drží už samo stabilitu, nebo je skutečný začátečník? Kolik chcete za odrážedlo utratit?

Odrážedla pro nejmenší

Nejčastěji se můžeme setkat s odrážedly pro nejmenší děti z plastu. Zpravidla jsou k dostání ve třech velikostech, kdy se měří především výška sedátka od země, aby dítko dosáhlo nožkama na zem a mohlo se odrážet. Zároveň je důležité, aby se mohlo chodidly zapřít, zabrzdit…

Praktické, ale nákladnější, je odrážedlo 3v1, kdy slouží nejdříve malým batolátkům, pak větším, a nakonec největším školkařům.

Odrážedla najdete v mnoha barvách a provedeních pro holky i kluky.

Odrážedla pro děti od cca tří let

Pokud už dítě zdatně jezdí, můžete se zaměřit na odrážedla se dvěma koly. Ať už z kovu, dřeva, plastu, díky němu se později naučí dítko snadněji jezdit na kole. Už totiž bude umět držet balanc.

Pamatujte na to, že i na odrážedle vám může dítě ujet. Zvláště větší děti jsou na nich skutečně rychlé. Pokud zatím neví, jak se na chodníku či silnici chovat, je pro ně jízda mimo hřiště nebo dvůr nebezpečná. Nutností je helma, tak jako na kole, a to i u těch nejmenších robátek.

Tipy: Nemá smyslu dítku kupovat model větší s odůvodněním, že „na něj“ doroste. Ano, doroste, ale než doroste, nepovozí se na něm. Dítko, které rádo jezdí, vystřídá postupně 2 – 3 velikosti odrážedel.

Bohatou nabídku vozítek najdete na tomido.cz. Vyberete zde odrážedla se dvěma, třemi i čtyřmi koly v různých velikostech.