Jak si vybrat elektrické auto pro děti?

Elektro automobily jsou velmi oblíbené mezi rodiči i dětmi. Na trhu jsou dostupné modely různých velikostí, barev a typů. Podívejte se, jaké elektrické auto pro děti vybrat a na co si dát při koupi zvláštní pozor. Podívejte se, od jakého věku lze tuto hračku používat.

Jaké jsou výhody elektromobilu pro děti?

Elektrické auto pro děti je velkým lákadlem pro nejmenší. Již dlouho je známo, že děti milují napodobování dospělých, a to je skvělá příležitost pro vaše dítě, aby se cítilo jako skutečný řidič. Velkou výhodou je, že nemusíte své dítě povzbuzovat, aby trávilo čas venku. Tato hračka je navíc dobrou alternativou ke kočárku. Díky těmto vozidlům pro děti budou procházky nebo povinné výstupy pro dítě určitě zajímavější.

Jak se elektrická autíčka pro děti ovládají a jak je lze nabíjet?

Pokud jde o řízení elektrických vozidel pro děti, existují dvě možnosti. První z nich je ovládání auta samotným dítětem. Toto řešení je lepší pro větší děti nebo na volném prostranství, daleko od silnice a aut. Druhou možností je řídit auto rodičem pomocí dálkového ovládání. Pak je jízda autem zcela bezpečná, protože je to právě rodič, kdo určuje směr a rychlost jízdy a může vozidlo kdykoliv zabrzdit.

 

Jak nabíjet elektromobil? Má baterii, takže stačí použít speciální nabíječku, která je součástí sady. Pokud plánujete delší cesty v elektromobilu, vyplatí se pořídit si baterii navíc.

 

Zakupte elektro autíčko jako dárek k narozeninám či Vánocům.

 

 

Jak si vybrat elektrické auto pro děti

V jakém věku může dítě začít používat elektromobil?

Většinu elektromobilů pro děti lze používat od 3 let. Tehdy je dítě uvědomělejší a dokáže si poradit samo. Samozřejmě v tomto věku musí být dítě pod neustálým dohledem rodiče, který své dítě podporuje a ovládá pomocí dálkového ovladače. A co víc, v případě těch nejmenších se z bezpečnostních důvodů vyplatí vybírat modely, které nedosahují rychlosti vyšší než 5 km/h.

 

Pokud máte dvě děti, dvoumístný elektromobil je skvělou variantou. Díky tomu se vám bude snáze ovládat a vyhnete se hádkám o hračku.

 

Jsou elektrická auta pro děti bezpečná?

Tyto typy vozidel jsou pro děti zcela bezpečné. Jednak jsou vybaveny bezpečnostními pásy, takže nehrozí, že by dítě vypadlo. Za druhé mají elektromobily profilované sedačky, díky kterým může dítě autíčko pohodlně používat, a páteř je řádně chráněna. Většina modelů má navíc funkci pomalého rozjezdu a brzdu, která se spustí, jakmile sundáte nohu z plynu.

 

Na co se vyplatí dát si při výběru elektromobilu pro děti zvláštní pozornost?

Aby byla jízda v elektrickém autíčku plně bezpečná, vyplatí se věnovat pozornost několika parametrům:

 

Přizpůsobte auto věku a výšce dítěte

 

Různé typy vozidel poháněných bateriemi se liší velikostí a výškou. Aby byla jízda skutečně bezpečná a pohodlná, měli byste si přečíst doporučení výrobce. Pokud chcete, aby hračka vydržela déle, vyberte si model s vyšší váhovou nosností.

 

Bezpečnost především!

Při výběru elektromobilů pro děti si určitě dejte pozor na bezpečnostní pásy. Musí být správně přizpůsobeny růstu dítěte. Každé vozidlo by mělo mít funkční světla, aby jízda ve tmě byla bezpečná. Kupte si elektrické auto přizpůsobené věku, výšce a váze dítěte. Věnujte pozornost tomu, zda má hračka bezpečnostní certifikáty. Nezapomeňte také na dálkové ovládání. Jen díky němu můžete plně ovládat rychlost a směr jízdy.

 

Jaká je maximální rychlost elektro autíčka pro děti?

Rychlost elektro autíčka by měla být přiměřená věku dítěte. Rychlost, kterou se vozidlo pohybuje, nemůže být příliš vysoká, aby bylo dítě zcela v bezpečí. V případě dětí ve věku 3 let by maximální rychlost neměla překročit 5 km/h, u starších a vědomějších to může být 10 km/h. V obou případech se vždy vyplatí mít po ruce dálkové ovládání, abyste mohli v nouzových situacích rychle reagovat.

 

Jaké modely elektrických aut pro děti jsou na trhu k dispozici?

Pokud chcete svému dítěti pořídit elektromobil, výběr je obrovský! Můžete si vybrat klasické modely, které napodobují skutečná, oblíbená auta, nebo vsadit na terénní auto. Pokud vaše dítě sní o tom, že se stane policistou nebo hasičem, koupě hasičského auta nebo policejního auta bude skvělým řešením. Dětská radost a štěstí jsou zaručeny.

 

Jaký motor vybrat do elektromobilu pro děti?

Dětská vozidla na baterie by měla mít alespoň dva motory. Záleží na nich, jak rychle se vozidlo dokáže pohybovat. Pro menší děti jsou vhodné ty s výkonem 25 W. Pak je dosažitelná rychlost zcela bezpečná. Při koupi vozidla pro větší děti se naopak vyplatí vsadit na pohon všech čtyř kol.

 

Elektromobil pro dítě je skvělý nápad na dárek. Díky němu se dítě naučí pravidla na silnici a navíc se skvěle baví. Při výběru se řiďte především bezpečností. Nezapomeňte dítě vždy připoutat a mějte po ruce dálkové ovládání pro rychlou změnu směru jízdy nebo brzdění. Vyberte si model, který nejlépe splní vaše očekávání a poskytněte své ratolesti nezapomenutelnou zábavu!