Jak vybrat správné závěsné křeslo nebo houpačku na zahradu

Každý by si rád odpočinul na zahradě a udělal si celý den volno. A řada lidí si už dnes může užívat, protože si pořídili závěsné houpací křeslo. Pokud uvažujete o pořízení houpačky na zahradu, neváhejte a udělejte si radost. Podívejte na naše doporučení a pak si už jen užívejte.

Láká vás jednomístná, vícemístná, nebo menší zahradní houpačka pro děti, klasická sedací houpačka nebo lehátko? Musíte si sami vybrat, v jakém počtu se budete houpat najednou a zda chcete houpačku pro děti, nebo pro dospělé.

Zahradní závěsné křeslo nebo hamaka

Pro mladší bývá přijatelnějším řešením hamaka (houpací síť). Nicméně pro starší lidi není příliš vhodná, protože potřebujete jistý komfort a flexibilitu – což vám může nabídnout houpačka XXXL   COMFORT LUX. Při výběru se především zajímejte o materiál a nosnost, aby vás síť udržela. A samozřejmě se zamyslete nad tím, zda ji máte kde uvázat, nebo se zaměřte na takovou, která má vlastní základnu, díky čemuž nevyžaduje žádné vázání.

Hamaka

V případě, že najdete jen jeden vhodný závěsný bod, nic se neděje. Můžete si pořídit závěsné křeslo. Do interiéru se pak často pořizuje závěsné křeslo do stropu.

Pořád můžete dát na klasickou houpačku

Zahradní houpačky jsou vhodné pro dospělé i děti. Stačí si jen pohlídat určité faktory, nakoupit polštářky a deku, a pak už si jen užívat krásné chvíle. Než se začnete vybavovat těmito věcmi, pečlivě vybírejte vhodnou houpačku nebo závěsné křeslo, které vám dlouho vydrží. Dávejte si pozor na tyto parametry, abyste byli spokojeni:

blobid0-1zahradní houpačka

  • Nosnost houpačky – Na standardní sedací houpačku se vejdou dvě nebo tři osoby. Vezměte v úvahu váhu nejtěžšího jedince a připočítejte něco navíc, aby se nemusel houpat sám. Běžně si vystačíte s houpačkou o nosnosti 200-250 kg.
  • Materiály a kvalita – Houpačky se nejčastěji vyrábějí z kovu (ocel místo levných alternativ, šířka trubek by měla být alespoň 50 mm) nebo ze dřeva (borovice, smrk, modřín, severské dřeviny nebo speciální dřeviny), ale musíte se o ně starat. Nelze však popřít, že jsou mnohem příjemnější na pohled. Polštářky a stříška musí být vyrobeny z kvalitních materiálů, aby po prvotním ozáření sluncem se nepoškodily. Syntetické materiály jsou v první řadě pevné, ale nejsou zrovna příjemné na dotek. Na druhou stranu můžete sáhnout po materiálech jako je bavlna, ale ty jsou vhodné pouze do exteriéru – nejsou tak odolné.
  • Velikost houpačky – V případě, že nemáte místo, nebo potřebujete houpačku umístit na dvorek, zvažte také míru, abyste se mohli zhoupnout!
  • Rozložení – V případě, že někdy potřebujete pohodlně ležet, vyberte si takovou, která se dá rozložit.
  • Náklady