Jaký dílenský vozík s nářadím vybrat?

Představte si tuto situaci. Auto máte na heveru, ale najednou potřebujete konkrétní nástroj. Ať je to šroubovák, kleště nebo račnu. Musíte přerušit práci, ztrácíte čas hledáním a auto čeká. A dalo se tomu předejít...

Ano, bylo by těžké mít v kapsách všechny nástroje, které mohou být potenciálně potřeba k opravě auta na zvedáku. Nebylo by to moc pohodlné! Za zvážení však stojí nákup dílenského vozíku, tedy přenosné skříňky na nářadí na kolečkách, která vám umožní mít po ruce všechno (no, skoro všechno) potřebné nářadí. Asi sami víte, že je těžké si představit práci na autech bez dílenského vozíku. Výběr skříně na nářadí do vaší firmy si však musíte dobře rozmyslet. Podívejte se, co stojí za to zvážit při výběru toho správného vozíku pro sebe.

dílenský vozík s nářadím

Dílenské vozíky na nářadí – které jsou nejlepší?

Musíte zvážit věci jako:

co to přesně znamená? Můžete si přečíst níže.

Podívejte se na naši nabídku dílenských vozíků

Skříňka s klíči - jak se montují zásuvky?

Způsob montáže zásuvky má přímý vliv na komfort používání skříněk. Než se rozhodnete pro konkrétní dílenský vozík s nářadím, je potřeba zkontrolovat, jak se zásuvky pohybují. S posouváním zásuvek by neměly být žádné problémy – zásuvky na vodítkách by měly bez problémů klouzat. Je to velmi důležitý detail.

Už jen proto, že byste nemuseli pokaždé bojovat o přístup k nástrojům. Může se totiž stát, že se dílenský vozík s nářadím náhle zamkne. Pro jistotu proto vybírejte dílenské vozíky se zásuvkami na bázi ložiskových vodítek. Tak snadno vyndáte nářadí ze skříně.

Proto se vždy zeptejte prodejce dílenských skříní, jaké pojezdy byly v zásuvkách použity. S posouváním zásuvek by neměly být žádné problémy – zásuvky na vodítkách by měly bez problémů klouzat.

Dílenské skříně - materiál

Důležitý je také materiál, ze kterého je dílenský vozík vyroben. Ty levnější jsou většinou z chudého a tenkého plechu. A stojí za to připomenout, že skříňky používané v dílně jsou neustále vystaveny nárazům – i při stěhování. Proto - je lepší rovnou vybrat vozík z masivního plechu.

Skříň kupujeme jednou za pár let. Proto se nevyplatí hrát na poloviční metry a volit nějaká levnější řešení. Je lepší okamžitě investovat do produktu, který bude splňovat naše očekávání na dalších pár let. Vyberte si tedy pevný dílenský vozík.

Vozíky na nářadí - brzdy

Ujistěte se, že dílenská skříň na kolečkách, kterou si chcete koupit, má brzdy. Proč je to tak důležité? Brzdy jsou především tím správným komfortem práce. Dílenský vozík s nářadím můžete bez obav umístit do vybraného bodu vaší dílny. Už se nemusíte bát, že se náhle přesune z místa na místo. I na nerovné podlaze.

Ochranné rohy v dílenských vozících

Dobré dílenské skříně jsou vždy vybaveny speciálními rohy, které jsou vyrobeny z perforované pryže. To je důležité - protože vám to umožní vyhnout se poškození skříně, které by mohlo být způsobeno nárazem skříně do předmětu v dílně. A ještě něco – perforovaná guma navíc chrání prvky, na které skříň narazí, proti poškození.

Podívejte se na naši nabídku dílenských vozíků

dílenský vozík s nářadím_1

Skříň na nářadí na kolečkách s vybavením

Dílenský vozík je jedna věc. Vyplatí se také mít čím „zakroutit šrouby“, protože taková skříň bez výplně nám moc nedá. Podívejte se, zda je lepší zvolit dílenský vozík již naplněný, nebo raději vzít prázdný a naplnit jej vlastním nářadím.

Odpověď na tuto otázku zní – záleží na vás. Nabízíme obě varianty. Jak dílenské skříně s vybavením, tak i prázdné. Produkty, které naleznete v naší nabídce, jsou řešeními, která splňují potřeby lidí provádějících elektrotechnické i typicky mechanické práce. Protože vy víte nejlépe, co potřebujete!

Kolik vlastně dílenská skříň pojme? Záleží na modelu, ale je dobré, aby každá zásuvka pojala několik desítek kilogramů.

Zatížení zásuvek

Dílenské nářadí může být těžké. Proto je důležité, aby je každá ze zásuvek unesla. Jaká bude optimální nosnost každé zásuvky? Ano, pro jistotu ať je to 40 kilogramů. Více také neuškodí, ale tato hodnota je optimální.

Velikost kol

Čím větší jsou kolečka, tím snazší bude manévrování se skříní. To je jasné. A jak to zkontrolovat, aniž byste před sebou měli skříň? Kolečka na dílenském vozíku by měla mít velikost alespoň 12,5 centimetru. Menší mohou způsobit problémy při pohybu. A takové 12,5 cm kolečko se snadněji přemísťuje.

Pamatujte také, že takový dílenský vozík s nářadím něco váží. Přemisťování takového kusu nábytku po dílně vyžaduje značné úsilí. No představte si, že takový vozík váží 60-65 kilogramů – protože tolik váží víceméně takový prázdný vozík Přidejte k tomu nářadí, které navíc není lehké – každá ze zásuvek má asi 40 kilogramů nosnosti, což nám ve výsledku dává přes 200 kilogramů nosnosti.

A ještě jedna věc. Přemisťování vozíku s nářadím není tak těžké, pokud to děláte na rovné podlaze. Když se ukáže, že takové zařízení musíte přemístit, např. přes přípojku ve dvousloupovém výtahu, pak nabývá každé zjednodušení důležitost!

Cena skříňky na nářadí

Kolik vlastně stojí dílenský vozík s nářadím? Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Na trhu seženete produkty za pár tisícovek i ty, které stojí několik desítek tisíc. Co se vyplatí vybrat?

Jako u každého produktu, i v případě dílenských vozíků vám doporučujeme, abyste si jednoduše ověřili, co dostanete v ceně