Vybíráme vozík s nářadím do dílny

Vozík s nářadím je základním prvkem vybavení každé dílny. Který vozík na nářadí s vybavením si zaslouží zvláštní pozornost? Jaké vybavení dílny by měly obsahovat skříňky na nářadí? Kolik stojí rolovací skříň a jaké jsou ceny ostatních vozíků na nářadí? Na co se zaměřit před nákupem vozíku na nářadí?

vozík s nářadím

Na co pamatovat při výběru dílenského vozíku?

Pokud zvolíte správný vozík s nářadím, jistě si usnadníte práci v dílně. Bude to efektivnější, pohodlnější a rychlejší. Při výběru vozíku na nářadí je třeba věnovat zvláštní pozornost jeho vybavení. Důležitý bude i komfort používání skříní, proto si jejich účinnost předem vyzkoušejte. Při používání vozíku nesmí být problémy s vysouváním skříněk. Nezapomeňte tedy zkontrolovat vedení skříní na vozíky - doporučujeme použít kuličková vedení. Nekupujete si vozík na nářadí, abyste se později nedostali k nářadí, které potřebujete, že?

Velmi důležitou otázkou při výběru vozíku na nářadí je také plech, tedy materiál vozíku. Pokud je vyroben z tenkého a levného materiálu, nebude takový vozík odolný vůči různému mechanickému poškození. Proto se doporučuje pevný plech, dokonce dvojitý a tím velmi pevný. Skříňky na nářadí totiž nejsou určeny k tomu, aby se používaly jen chvíli a možná ještě několik let.

Podívejte se na naši nabídku dílenských vozíků

Vozík s nářadím - na co si dát pozor?

Další důležitou otázkou jsou brzdy v vozíku. Díky nim si usnadníte práci tím, že budete moci vozík přemístit na libovolné místo – aniž byste riskovali jeho odjetí. Když vozík uzamknete, víte, že zůstane tam, kde je – bez ohledu na stav podlahy dílny. Někteří lidé se ptají, zda byste si měli vybrat vozík s nářadím nebo bez něj. Zde si můžete vyzkoušet malé srovnání dvou vozíků – s výbavou a bez.

vozík s nářadím_1

Vozíky na nářadí - důležité konstrukční prvky

Každý dobrý vozík na nářadí, například zakoupený v internetovém obchodě, by měl mít také ochranné rohy z perforované pryže. To je důležité, protože použitý vozík je neustále vystaven nárazům. Díky gumě budou skříně zakryty a případný náraz vzniklý např. pohybem vozíku bude neutralizován. Povrch vozíku se nepoškodí, takže v dílně déle vydrží. Samozřejmě se vyplatí vsadit i na centrální zámek, jako jsou výše zmíněné dva vozíky. Díky němu můžete skříňky uzamknout pro případ, že by tam nepovolaná osoba chtěla použít nářadí.

Podívejte se na naši nabídku dílenských vozíků

Důležitou otázkou je také zatížení, protože dílenské nářadí většinou hodně váží. Čím větší váhu vozík na nářadí unese, tím lépe. Také čím větší kola má vozík, tím lépe se bude pohybovat. Doporučuje se tedy, aby byly velké alespoň 12,5 cm – pak se vozík snadno přemisťuje. Myslete také na to, aby byl vozík rozšiřitelný – tedy instalace dalšího nábytku (například věšáků na různé doplňkové díly).